İNTERAKTİF TESTLER

 

1)………….you………..the football match on TV last night?

a)Did / watched   
b)Did / watch       
c)Were /watched   
d)Were / watch

2)The red car is …………..the blue car.

a)more expensive than   
b)more expensive   
c)expensive than       
d)expensive

3)What………you…………last night?

a)did / watch       
b)did / watched   
c)do / watched       
d)does / watch

4)Yesterday was Sunday.We………..a big breakfast yesterday.

a)have        b)had       
c)having      d)have had

5)A:Did Ahmet drink milk last night?
     B:Yes, he ……….milk last night

a)didn’t drink         b)drank   
c)drink              d)drinks

6) She ……………...her homework yesterday.

a)do        b)did   
c)did do    d)does

7) Atatürk ………………..born in 1881

a)is          b)are       
c)was        d)were

8)I………….football every weekend but I………football last weekend

a)play / didn’t play        b)played / didn’t play
c)was / didn’t play         d)were / played

9)Teachers………………..wear  suit   in    the  school.

a-has  to            b-have  to     
c-   must            d- musn’t  

10) The  students  ……     ………  don’t  have
      DVD player  in  ………  room.

a) says   they / their            
b)say their / they 
c)say  they / their                
d)says they / their


11)Tom :  ‘I  watch  Tv  everyday’
a) Tom  says  he  watches  Tv  everday.
b) Tom  say  I am   watching  Tv  everday.
c) Tom  says  he  watch  Tv  everday.
d) Tom  say  I  watch  Tv  everday.

12)You ………………smoke in the hospital.

a) have to            b) has to       
c) don’t have to        d) mustn’t

13) Students ……………… be late to the lesson.

a) haven’t         b) has to       
c) don’t have to     d) must

14) A: ………………………. you got a calculator?
 B: No, I ……………………

A) Has / hasn’t          B)Has/ haven’t          
C) Have / haven’t        D)Have / hasn’t

15) A: Is there ……………….. cheese in the fridge?
     B: Yes, there  ………………

A) any /any          B) any /some         
C) some / some       D) some / any

16) My sister has got a washing machine.
    She ………………….. wash the dishes by hand.

A) don’t has to           B) doesn’t has to            
C) dont’t have to          D) doesn’t have to

17) They …………………… walk to school when they were children.

A) had to            B) have to          
C) didn’t has to        D)  didn’t had to

18).I  did not help Carol.She cleaned the house by  ……..

a)myself             b)  herself             
c) himself            d) ourselves

19)We learnt English by ……….

a)themselves            b)myself          
c)ourselves             d)herself

20)The watch is …………………………the clock.

a)more expensive than 
b)the most expensive
c)more expensive  
d)the expensive than



                                  
CEVAP ANAHTARI
01    B    11    A       
02    A    12    D       
03    A    13    C       
04    B    14    C       
05    B    15    B       
06    B    16    D       
07    C    17    A       
08    A    18    B       
09    D    19    C       
10    C    20    A       



İLKÖĞRETİM TEST

www.testimiz.com

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

 DEĞERLENDİR

Hazırlayan: Hamit BİÇER